5 vragen aan een cursist: hoe heeft Ulla de thuiscursus ervaren?

Wespenplaag houdt aan: voorkomen is beter dan genezen
augustus 30, 2018
“Help, mijn kind is vegetarisch”: in gesprek met een voedingsdeskundige
september 7, 2018

Na het een jaar lang uitgesteld te hebben, besloot Ulla eindelijk het initiatief te nemen en een cursus EHBO voor baby’s en kinderen te volgen. Gewoon bij haar thuis, op haar eigen bank. Natuurlijk zijn wij benieuwd naar haar mening over de cursus: 5 vragen aan een cursist.

1. Waarom heb je ervoor gekozen om een EHBO cursus te volgen?
“Mijn zoontje is nu 1 jaar oud en al vanaf zijn geboorte wil ik een EHBO cursus volgen. Toch kwam het er steeds niet van. Ik krijg er pijn in mijn buik van als ik erover nadenk wat er allemaal met hem kan gebeuren. Daarom besloot ik eindelijk de stap te zetten. Via Google kwam ik bij EHBO Bureau terecht en toen ik las over de thuiscursus ben ik gelijk bij vrienden en familie gaan informeren of er nog meer interesse was.”

2. En dat was er. Waarom besloot je de cursus bij jou thuis te organiseren?
“Klopt. Uiteindelijk heb ik een leuke mix aan vrienden en familie verzameld. Bijvoorbeeld mijn schoonmoeder die vaak oppast, vrienden die zelf kinderen hebben en een vriendin die nu zwanger is. Het grote voordeel aan EHBO Bureau vind ik dat de cursus slechts drie uur duurt en dat je nergens naartoe hoeft: ik zorgde voor koffie en gebak en Chantal van EHBO Bureau regelde de rest.”

3. Hoe heb je de cursus ervaren?
“Duidelijk, leerzaam en heel relaxt. Instructeur Jan was to-the-point en gaf antwoord op al onze vragen. Wat ik heel prettig vond, was dat we veel mochten oefenen op poppen. Daarnaast gaf Jan praktische informatie, ook over onze woonsituatie.”

4. Kan je een voorbeeld noemen?
“Zeker. Jan merkte op dat er in onze woonkamer een grote lamp vlak naast een kast met glazen deuren stond. Mooi, maar niet erg handig met een klein kind. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als de lamp tegen de glazen kast valt. Of ik hier iets aan gedaan heb? Absoluut, de lamp heeft na de cursus direct een andere plek in huis gekregen.”

5. Wat was voor jou een echte eyeopener?
“Ik wist niet dat je een kind zo hard op de rug mag slaan als hij zich verslikt. En dat je bij verbranding door kokend water ook de luier uit moet doen, daar heb ik nooit eerder over nagedacht. Het zijn geen fijne onderwerpen, maar Jan maakte de cursus zo interessant dat de tijd voorbij vloog. Of ik nog tips heb? Nee, ik zou niet weten hoe de cursus nog beter kan. Als ik eerder had geweten dat het zo makkelijk was – gewoon bij mij thuis op de bank – dan had ik het al veel eerder geregeld. Niet uitstellen, gewoon doen!”