Over EHBO Bureau

Oprichter Chantal Gooijer

WAAROM: De geboorte van mijn dochter heeft mij geïnspireerd om het EHBO Bureau te starten in augustus 2014. De zorg voor een kwetsbaar klein mensje doet je kwetsbaar voelen. Na een eerste incident, waarbij Robin het opeens ontzettend benauwd kreeg, raakte ik in paniek. Wat moet ik doen? Is dit een 112-situatie of kan ik het zelf oplossen? Ik besefte op dat moment dat ik verantwoordelijk ben voor haar veiligheid. Graag help ik jou leren hoe je je kindje kan helpen tijdens een ongeval.

MISSIE: Met EHBO Bureau wil ik zorgen voor de veiligste omgeving voor baby's en kinderen. Wij leiden ouders en verzorgers op, zodat zij weten hoe zij hun kindje kunnen helpen bij een ongeval. Het kan een groot verschil maken als je weet wat je kunt doen in een noodsituatie, in sommige gevallen kan het zelfs het verschil maken tussen leven en dood. Het opgroeien van kinderen gaat letterlijk met vallen en opstaan. Dat is een feit! Dus laten we voorbereid zijn om ons kind zo goed mogelijk bij te staan.

Ik hoop je te zien tijdens de EHBO-cursus!

Wij werken samen met:

 

Jan

Actief in regio Noord-Holland


Het is fantastisch om te zien hoe onzeker mensen starten met het volgen van een eerste hulp cursus. Nog mooier is het dat mensen vol zelfvertrouwen weggaan nadat je de kennis op ze hebt overgebracht. Het lesgeven geeft mij een enorme kick. Ik vind het ook belangrijk dat zo veel mogelijk mensen een eerste hulp cursus gaan volgen. Niets is erger dan te weten dat je had kunnen helpen maar niet weet hoe.

 

Paulien

Actief in regio Noord-Holland


Wat is er mooier om mensen meer vertrouwen te geven in hun handelen? Als je de eerste hulp in het echt nodig hebt, is er natuurlijk niets moois aan, maar als je dan weet wat je kan doen (of juist NIET) geeft dat vertrouwen. Als we dit ook nog op een leuke, ontspannen manier kunnen doen, is de workshop compleet.

 

Erica

Actief in regio Midden-Nederland & Online


Het geeft mij veel voldoening om mensen enthousiast te maken, zodat ze een gedegen basis krijgen waarmee ze anderen kunnen helpen in een vervelende of misschien wel een noodsituatie.

 

Caroline

Actief in regio Noord-Holland


Het is een leuke uitdaging om lessen te maken die een hele groep geboeid houdt. En als die dan ook nog wat leren is mijn dag weer geslaagd. Mijn belangrijkste doel is zelfvertrouwen geven.

 

Nelie

Regio Zuid-Holland


Het vertrouwen, de rust en de kennis aan cursisten geven om te kunnen handelen als het nodig is. Dit op een duidelijke, praktische ingestelde en afwisselende wijze die aansluit bij de wensen van de cursisten.

 

Dorrie

Regio Noord-Holland


Mensen handvatten meegeven om te durven handelen als dat nodig is, trainen met voorbeelden uit de praktijk, een beetje humor en nuchterheid, EHBO, mijn lust en mijn leven!

 

ANKIE

Actief in regio Zuid-Holland


Iets doen is beter dan nietsdoen. Iedereen kan een hand pakken en geruststellend praten. In een noodsituatie kan de “rugzak” van EHBO-handelen op dat moment het meest waardevolle in het leven zijn. Ik voel mij vereerd dat ik deze mag helpen vullen in de EHBO-lessen.

 

Marjolein

Actief in regio Utrecht & Online


Of je nu leeft of werkt met kinderen, je zult altijd voorbereid moeten zijn op onverwachte zaken. Ze leren door te onderzoeken, en zullen dus gaan vallen of struikelen, dingen in hun mond stoppen en nog veel meer. Ik vind het fijn om jullie handvatten te geven, en op informele wijze te leren hoe je op een rustige en kalme manier ervoor kunt zorgen dat de situatie niet erger wordt.

 

Lilian

Actief in regio Noord-Holland


Ik probeer mijn kennis over EHBO zoveel mogelijk over te dragen op een praktische, nuchtere wijze met een beetje humor en tips. Op die manier hoop ik kennis mee te geven zodat de cursisten wat meer EHBO-vertrouwen krijgen en weten wat ze moeten doen in een aantal gevallen.