Corona-beleid EHBO Bureau

WAT IS ONS BELEID?

Coronavirus: het actuele beleid van EHBO Bureau

Beleid
Vanaf 1 juni zijn wij weer gestart met het geven van EHBO-praktijk onderwijs. Hier lees je ons beleid rondom praktijkcursussen. Wij vragen cursisten en instructeurs om ons beleid zorgvuldig op te volgen en blijven het RIVM en de GGD nauwlettend in de gaten te houden.

Hygiëne maatregelen
-Geen handen schudden
-Desinfect staat klaar op de locaties, zodat je voor de les en tijdens de pauze je handen kan wassen
-We nemen extra maatregelen tijdens het oefenen op poppen (bijvoorbeeld extra poppen, het gebruik van handschoenen, of extra reinigen vóór een ander oefent.
-Je oefent met verband aanleggen niet op elkaar, maar op een pop of eventueel thuis met je partner.Heb je last van milde gezondheidsklachten?
Kom dan niet naar de cursus. Als iemand uit het gezin verhoging heeft dan kun je ook niet deelnemen aan de cursus. Dit geldt ook voor instructeurs van EHBO Bureau.
Milde gezondheidsklachten zijn:
-Niezen
-Keelpijn
-Loopneus
-Licht hoesten
-Koorts (vanaf 38 graden)

Verergeren de klachten, neem dan telefonisch contact op met je huisarts en stuur EHBO Bureau een mailtje dat je niet komt.
-Aan de deur word nog één keer een gezondheidscheck gedaan door de instructeur.

1,5 meter afstand houden
Al onze locaties beschikken over voldoende m2 om ons aan de 1,5 meter afstand te houden. Bij een thuiscursus zullen we in overleg met de gastvrouw bepalen hoe we op een veilige manier de cursus kunnen houden. Update: Wegens de verscherping van het advies van het RIVM (29 sept 2020) om binnenshuis maximaal 3 gasten te ontvangen naast het eigen huishouden (excl. kinderen tot 12 jaar) kijken wij goed naar het aantal m2 waar de cursus gehouden wordt. Onderwijs en trainingsinstellingen vormen een uitzondering op de samenkomst van groepen. Mocht er niet genoeg ruimte zijn om afstand te houden, dan denken wij graag mee over een geschikte locatie bij jou in de buurt..

Afmelding door gezondheidsklachten
Mocht je niet deel kunnen nemen aan de cursus vanwege gezondheidsklachten, dan kun je je deelnameplek kosteloos verplaatsen. Stuur een mailtje naar Alex via [email protected] en we lossen het samen op.
Mocht een instructeur gezondheidsklachten hebben dan doen we ons uiterste best om tijdig een andere instructeur te regelen. Mocht dit op het laatste moment toch niet door kunnen gaan, dan stellen we je z.s.m. op de hoogte en plannen we een nieuwe datum.

Heb je vragen?

Laat het ons weten en wij nemen contact op.