Nationaal record voor het Rode Kruis

Kinderen gaan veel te weinig naar de tandarts
september 15, 2017
10 tips om brandwonden bij je kind te voorkomen
september 22, 2017

shutterstock_285159971

Helaas: het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ werd net niet gehaald vorige week zaterdag. Toch was er een reden voor een feestje. Het nationale record werd namelijk wel verbroken door de ruim 1400 deelnemers die naar de Dam in Amsterdam kwamen om hun EHBO-kennis bij te spijkeren. EHBO-instructeur Erica Stokwielder-Koedijk kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde dag.

Drie oefeningen kwamen aan bod tijdens de recordpoging: de stabiele zijligging, verstikking/verslikking en wat te doen bij een bloeding. Instructeur Erica, die ook EHBO cursussen voor EHBO Bureau verzorgt, was aanwezig om de deelnemers deze kennis bij te brengen: “Dit was de eerste keer dat ik bij zo’n groot evenement aanwezig was en het was ontzettend leuk om te doen. De reacties die ik kreeg waren positief, mensen vonden de informatie nuttig en gaven aan dat ze echt iets geleerd hebben deze dag.”

Doel bereikt
Voor een wereldrecord moesten er zaterdag minimaal 1796 deelnemers aanwezig zijn. Dat is helaas niet gelukt. Erica: “Het bleef tot het laatste moment spannend of we het droog zouden houden. Dit kan één van de redenen zijn geweest waarom we uiteindelijk niet genoeg mensen bij elkaar gekregen hebben. De hele week kwam het met bakken uit de lucht, maar op de dag zelf was het gelukkig stralend mooi weer. Maar de sfeer was goed en het behalen van een wereldrecord was voor velen slechts bijzaak. Het doel was om EHBO op de kaart te zetten en dat is gelukt!”

Enthousiast geraakt en wil jij ook leren wat je moet doen in noodsituaties? Hier vind je een overzicht van de EHBO-cursussen van het EHBO Bureau.