Creatief met kerst

Op zoek naar duurzame én uitdagende kerstcadeaus?
december 6, 2017
Rudolf koekjes bakken met de kids
december 15, 2017

Bespaartips en tegelijkertijd leuke activiteiten voor de dure decembermaand

 pexels-photo-Xmas

Heb jij ook het gevoel dat het geld eruit vliegt deze periode? Dan ben je niet de enige. Daarom geven we je hier drie tips om tijdens deze feestmaand wat geld te besparen. En het leuke is: je hebt gelijk een leuke activiteit voor de kinderen.

Tip 1: Zaag je eigen kerstboom
Wil jij een echte kerstboom in huis? Dan kun je natuurlijk richting het tuincentrum gaan om een mooi exemplaar uit te zoeken. Maar wist je dat er in diverse natuurgebieden activiteiten georganiseerd worden waarbij je je eigen kerstboom mag omzagen? Houd de lokale kranten in de gaten of zoek online naar een activiteit bij jou in de buurt. Volgend weekend kun je bijvoorbeeld terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je betaalt alleen de entree van het park. Een mooie kerstboom én een leuke activiteit voor het hele gezin.

Tip 2: Maak je eigen kerstversiering
In de meeste winkels zie je ze al liggen zodra je de winkel binnenloopt: kerstballen, pieken en mooie slingers. Maar wat dacht je ervan om de kerstversiering dit jaar eens zelf te maken? Je hebt vast nog wel wat knutselspullen in de kast liggen. Dus pak het rode en groene papier maar uit de kast en maak unieke kerstkransen voor in de boom, versier een lege jampot met een kaarsje en maak een mooie slinger van wol. Goed voor een dag vermaak én goedkope kerstversiering.

Tip 3: Speel spelletjes
Je kunt natuurlijk tijdens de kerstvakantie lekker naar de bioscoop gaan of pannenkoeken eten met een warme chocolademelk toe in je favoriete restaurant. Maar wat dacht je ervan om het thuis gezellig te maken? Knutsel je eigen spellen in elkaar of leen eens een spel van vrienden en vriendinnen. Gegarandeerd een middag vermaak. Ben je het binnen zat? Ga er dan op uit naar het strand of het bos en speel (rendieren)tikkertje, maak een kerstwandeling of bezoek een kerstmarkt waar vaak leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd worden.