Op zoek naar duurzame én uitdagende kerstcadeaus?

Even voorstellen: instructeur Jan
december 1, 2017
Creatief met kerst
december 14, 2017

janod-stapeltoren-berenbos-toren
De decembermaand is begonnen en dat betekent dat we weer volop inkopen doen. Ben jij nog op zoek naar een leuk en duurzaam cadeau voor je (klein)kind? We hebben drie webshops op een rij gezet waar je creatieve en uitdagende kerstcadeaus kunt vinden.

We hebben het sinterklaasfeest weer achter de rug. Heb jij ook genoten van een avond vol gezelligheid, lekker eten én natuurlijk jute zakken vol cadeaus? Mediabedrijf Sanoma deed onderzoek naar de mening van ouders en grootouders over speelgoed voor hun (klein)kinderen. De resultaten van het onderzoek tonen onder andere aan dat we heel wat geld uitgeven: gemiddeld meer dan 100,- per kind. Ook tonen we (steeds meer) interesse in duurzame cadeaus.

Wat vinden we belangrijk?
Wat voor cadeaus kopen we dan? Dat verschilt natuurlijk per kind. Maar vooral de kwaliteit en prijs vinden (groot)ouders belangrijk. Natuurlijk scoort veiligheid ook hoog (50%). Ga jij nog inkopen doen voor Kerst? Mirjam Sprenger van Ecogoodies.nl schreef een blog over verantwoord speelgoed voor de feestdagen. Hierin omschrijft ze waar je op kunt letten als je inkopen gaat doen voor de feestdagen. Je leest haar blog hier.

Duurzame cadeautips
21% van de ondervraagde ouders geeft tijdens het onderzoek van Sanoma aan ook het liefst duurzaam geproduceerde cadeaus te kopen. Maar waar koop je duurzame cadeaus? We gingen voor je op onderzoek uit en hebben drie leuke webshops voor je geselecteerd, zodat je ook voor Kerst weer een leuk cadeau onder de boom kunt leggen:

  1. Webshop Prikkeltje: hier vind je o.a. uitdagende puzzels, figuren en blokken, pijl en boog. Allemaal leuk, origineel én van goede kwaliteit.
  2. Webshop De Kleine Vogelaar: hier vind je allerlei originele bio, eco en fairtrade kraamcadeaus, speelgoed & kinderkamer accessoires.
  3. Houtspel.nl: hét adres voor duurzaam, hoogwaardig en origineel houten speelgoed dat nét even anders is.

 

Bron: Sanoma