EHBO Bureau helpt Jan Versteegh met de voorbereidingen op zijn vaderschap

EHBO-cursus vergoed door zorgverzekeraar!
november 21, 2017
Een boodschap van Sinterklaas
november 29, 2017

JanVersteegh_EHBOBureau

Een EHBO-cursus verzorgen terwijl de camera’s op je gericht zijn en er een bekende Nederlander voor je neus staat: het gebeurt je niet iedere dag. En dat is maar goed ook, want dat dat best spannend is heeft instructeur Jan Schouten zelf mogen ervaren. Het overkwam hem eind september toen hij Jan Versteegh een lesje mocht leren. Een EHBO-lesje welteverstaan. Voor zijn nieuwe programma Jan wordt vader volgde de presentator én zanger een EHBO-cursus van EHBO Bureau. Hoe bracht Jan Versteegh het er volgens zijn naamgenoot vanaf?

Hoe was het met de EHBO-kennis van Jan Versteegh gesteld?
“Het was voor Jan de eerste keer dat hij een EHBO-cursus volgde. Daarom hebben we in 3,5 uur tijd de belangrijkste onderwerpen geprobeerd te behandelen: verslikking, brandwonden en reanimatie bij baby’s. Jan was zeer geïnteresseerd en wilde alles over deze onderwerpen weten. Ik vond het dan ook fijn om met hem te werken, hij heeft een leuke persoonlijkheid.”

Wat was voor Jan Versteegh een echte eyeopener?
“Vooral met betrekking tot verbranding bij baby’s heeft Jan heel wat opgestoken: dat je bijvoorbeeld bij een verbranding door hete thee de luier zo snel mogelijk uit moet doen. De luier slurpt veel van het hete water op maar wat veel mensen niet weten is dat een luier ook uitstekend isoleert. Heet water dat door de luier opgezogen is blijft daar ook ontzettend lang heet, hierdoor verergeren de brandwonden. Dit wist Jan nog niet. Zijn reactie na afloop van de cursus was dan ook enthousiast. Hij vond de cursus erg leerzaam en leuk om te doen.”

En hoe kijk je zelf terug op deze dag?
“Ik heb ontzettend genoten. Natuurlijk is het spannend om één op één een cursus te geven terwijl er een complete filmploeg om je heen loopt. Dat is heel anders dan een doorsnee cursus aan een grote groep. Maar Jan deed zijn uiterste best om mij gerust te stellen. En het grote voordeel aan televisie maken is dat je alles opnieuw kunt doen als het de eerste keer niet goed gaat. Het was absoluut een leuke ervaring!”

Inmiddels is de vrouw van Jan Versteegh bevallen. Op 13 oktober kwam dochter Lulu Keesje Versteegh ter wereld. Gaat het Jan lukken om – zoals hij zelf zegt – de beste papa van de wereld te worden? Vanaf 6 december kun je het programma Jan wordt vader zien bij BNNVARA. Weten wanneer de aflevering met Jan Schouten van EHBO Bureau te zien is? Houd dan onze Facebookpagina én website goed in de gaten.