EHBO-cursus vergoed door zorgverzekeraar!

Piet Paulusma op bezoek bij het Rode Kruis
november 20, 2017
EHBO Bureau helpt Jan Versteegh met de voorbereidingen op zijn vaderschap
november 22, 2017

business-money-pink-coins

Steeds meer Nederlanders zonder EHBO-diploma weigeren eerste hulp te verlenen wanneer zij op straat een ongeluk zien gebeuren. En dat terwijl de eerste minuten van levensbelang kunnen zijn. De oorzaak? Voor mensen die niet weten wat ze moeten doen is het een drempel om iemand te hulp te schieten. Tijdens een EHBO-cursus leer je wat je in zo’n geval moet doen. Toch schuiven veel mensen het volgen van een EHBO-cursus nog steeds voor zich uit en ook het prijskaartje schrikt sommigen af. Zonde, want wist je dat je een EHBO-cursus vergoed kunt krijgen vanuit je zorgverzekering?

Ben jij aanvullend verzekerd? Dan is er een kans dat je een EHBO-cursus (deels) vergoed krijgt door je zorgverzekeraar. Steeds meer zorgverzekeraars zien namelijk het belang in van dergelijke preventieve cursussen. Uiteraard verschilt dit per verzekeraar. Check daarom goed hoe dit bij jouw zorgverzekeraar zit én welke voorwaarden er van toepassing zijn. Sommige zorgverzekeraars vergoeden bijvoorbeeld alleen een deel van de kosten (gemiddeld tussen de 100 á 150 euro per jaar), anderen vergoeden alleen de kosten voor specifieke EHBO-cursussen en certificaten en bij andere zorgverzekeraars hoef je alleen een factuur in te dienen.

Verschillen per zorgverzekeraar
Ben je benieuwd naar de voorwaarden van jouw zorgverzekeraar rondom de vergoeding van een EHBO-cursus? Hier vind je een overzicht van de vergoedingen en tarieven in 2018. Staat jouw verzekeraar er niet tussen of twijfel je welke kosten jij wel of niet vergoed krijgt? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen waar je recht op hebt. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het zeker de moeite waard om dit te controleren, want wie weet krijg jij de kosten voor de cursus dus gewoon terug.

Kosten cursus
De kosten voor een EHBO-cursus verschillen per aanbieder. Bij EHBO Bureau kun je al een cursus EHBO bij baby’s en kinderen bij jou thuis volgen vanaf €59,- p.p. (minimaal 13 personen). Deze cursus duurt slechts drie uur en na afloop ontvang je een bewijs van deelname. Wil je deze cursus op locatie volgen? Dan zijn de kosten €69,-. Uiteraard bieden we ook EHBO-cursussen aan voor professionals. Alle deelnemers aan deze cursus ontvangen na afloop een certificaat van het Rode Kruis of het Oranje Kruis. Ook dit kan een voorwaarde zijn van de zorgverzekeraar.

Kortom: wil jij je EHBO-kennis bijspijkeren? Check dan voordat je je inschrijft voor een cursus of je zorgverzekeraar de kosten (deels) dekt en aan welke voorwaarden de cursus moet voldoen. Dit kan je zomaar veel geld schelen.

Interesse in een EHBO-cursus? Hier vind je ons cursusaanbod.