Even voorstellen: instructeur Erica

10 tips om brandwonden bij je kind te voorkomen
september 22, 2017
“Het kost maar drie uurtjes en je leert zoveel: zonde om het niet te doen”
oktober 6, 2017

Foto_Erica_EHBOBureau

Naam: Erica Stokwielder-Koedijk
Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Soest
Kinderen: Twee dochters (14 & 16 jaar oud)

Eén van de EHBO-instructeurs die vanaf het eerste uur betrokken is bij EHBO Bureau is Erica Stokwielder-Koedijk. Zij verzorgt voor ons diverse EHBO-cursussen en doet dat nog elke keer met veel plezier en enthousiasme. Zelf volgde Erica ruim 17 jaar geleden voor het eerst een EHBO-cursus. Aanleiding? Haar huwelijk. Benieuwd hoe dit zit en wat Erica allemaal nog meer doet? Ze vertelt het jullie graag.

“Mijn eerste EHBO-cursus volgde ik in 2000 toen ik midden in de voorbereidingen voor onze bruiloft zat. Aanleiding was onze geplande huwelijksreis naar Peru. Een onbekend land waar van alles zou kunnen gebeuren en daarom besloot ik mij voor te bereiden door een EHBO-cursus te volgen. Natuurlijk stond dit al langer op de planning, maar de huwelijksreis was voor mij een goede aanleiding om me daadwerkelijk in te schrijven. Mocht er iets gebeuren in Peru, dan wist ik in ieder geval wat te doen en vooral wat niet.”

Interesse gewekt
“Gelukkig zijn we heelhuids teruggekeerd en heb ik mijn EHBO-kennis in Peru niet nodig gehad, maar vanaf toen is mijn interesse in EHBO gewekt. In de jaren die volgden ben ik steeds meer cursussen gaan volgen om mijn kennis uit te breiden. Ik werk nog twee dagen per week op kantoor in de communicatie, maar de overige dagen verzorg ik naast opleidingen en trainingen op het gebied van EHBO ook BHV (levensreddende handelingen), reanimatie, AED en Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) en Reanimatie bij kinderen (PBLS).”

Gevarieerde baan
“Wat dit werk zo leuk maakt? Dat het zo gevarieerd is. Ik reis het hele land door en ontmoet veel mensen. Ik geef bijvoorbeeld les in een dierenpark en op MBO scholen en voor EHBO Bureau geef ik cursussen aan jonge ouders en oppassers. Daarnaast ben ik LOTUS®slachtoffer. Met levensechte verwondingen en het juiste spel zorg ik ervoor dat een noodsituatie nog realistischer wordt. Ontzettend interessant en leerzaam om te doen. Ik ken alle aspecten van het vak.”

Mijn tip: schrijf je snel in
“Mensen die wel een EHBO-cursus willen volgen maar dit constant uitstellen raad ik aan om zich gewoon in te schrijven. Vaak geven mensen zich pas op wanneer zij in een noodsituatie terechtkomen en niet weten hoe te handelen. Dan ben je eigenlijk te laat. Dus mijn advies is: wees er op tijd bij en geef je op!”