“Iedere toekomstige ouder zou een EHBO cursus moeten volgen!”

Vakantiegangers opgelet: mazelenuitbraak in Zuid-Europa
juli 9, 2018
Annic ten Duis over EHBO Bureau
juli 16, 2018

Dat een cursus EHBO niet alleen heel nuttig, maar ook nog eens heel gezellig kan zijn weet Christa Meuleman – 26 weken zwanger van haar eerste kindje – als geen ander. Afgelopen week organiseerde zij zelf een cursus EHBO voor baby’s en kinderen op een bijzondere locatie in Amsterdam.

Waarom heb je ervoor gekozen om een EHBO cursus te volgen?
“Als je zwanger bent, komt er zoveel op je af. Ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van onze baby. Via Femme Amsterdam hoorde ik over de EHBO cursussen van EHBO Bureau en ik dacht gelijk: dit moet ik doen.”

Je besloot zelf een thuiscursus te organiseren, waarom?
“Deze cursus is niet alleen voor mij interessant, maar ook voor mijn partner, mijn zusje die vaak zal gaan oppassen en natuurlijk voor andere vriendinnen die nu zwanger zijn. Iedereen die ik sprak was enthousiast. Het grote voordeel van EHBO Bureau is dat ik niets hoefde te regelen: via Whatsapp kreeg ik een link die ik door kon sturen. Met één klik kon iedereen zichzelf aanmelden en direct betalen. Op de dag van de cursus komt de instructeur naar jou toe. Ideaal.”

Een thuiscursus, maar dan wel op een bijzondere locatie!
“Klopt. Als we dan toch met zijn allen bij elkaar zijn, kunnen we er net zo goed een gezellige avond van maken bij Strandzuid in Amsterdam: ruimte genoeg en lekkere hapjes en drankjes binnen handbereik.”

Hoe heb je de cursus ervaren?
“Als zeer nuttig. Instructeur Caroline heeft ons zoveel geleerd en kwam met goede tips en adviezen. Een voorbeeld? Zet het nummer van de spoedeisende hulp en de huisarts in je telefoon zodat je in geval van nood niet eerst hoeft te googelen. Iedereen vond de cursus leerzaam. Het is allemaal namelijk niet zo vanzelfsprekend. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik al mijn hele leven pleisters verkeerd plak: rondom. Zo kun je de vinger afknellen. Het klinkt zo simpel, maar ik wist het niet.”

Zou je de thuiscursus van EHBO Bureau aan anderen aanraden?
“Sterker nog: dat heb ik al gedaan. Ik vind dat iedere toekomstige ouder/verzorger een EHBO cursus voor baby’s en kinderen gedaan moet hebben. Het maakt je zoveel rustiger en zelfverzekerder. Je wilt alles doen wat je kunt doen om je tijdens je zwangerschap goed voor te bereiden op deze nieuwe fase. Daar hoort een EHBO cursus zeker bij.”