Stichting Kieteman organiseert cursus: Levensreddend handelen, doe jij ook mee?

Help! Doe ik het allemaal wel goed?
januari 15, 2018
Verslikken en stikken: wat moet je doen in een noodsituatie?
januari 26, 2018

shutterstock_285159971

Een druif die in het verkeerde keelgat schiet. Of een stukje knakworst dat in de luchtpijp terechtkomt. Het is het schrikbeeld van iedere ouder.

Wanhoop en paniek. Je moet er niet aan denken dat het je overkomt. Helaas komt het regelmatig voor: een kind dat zich verslikt in een stukje appel, een cherrytomaatje of een simpele doperwt.

Stichting Kieteman
Stichting Kieteman is opgericht naar aanleiding van het verlies van Kiet. Voor zijn eerste levensjaar overleed hij aan de gevolgen van verstikking. De stichting heeft als doel om kinderen die het tegenzit een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Om dit te realiseren organiseren ze allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zodat zij zich weer even onbezorgd kind kunnen voelen. Maar de Stichting gaat verder dan dat.

EHBO cursussen
Stichting Kieteman vindt het belangrijk dat ouders weten hoe ze moeten handelen in geval van nood en organiseren daarom de cursus levensreddend handelen bij baby’s en kinderen in samenwerking met EHBO Bureau.

Leer levensreddend handelen
Tijdens de cursus leer je wat je moet doen bij een verslikking/verstikking, reanimatie, vergiftiging en brandwonden. Er wordt veel geoefend, zodat je de kennis echt in de vingers krijgt. Daarnaast is er ruimte om specifieke vragen te stellen. Na afloop voel je je een stuk zekerder en weet je hoe je moet handelen in een noodsituatie.

Interesse in een EHBO-cursus op maat?
Wil jij als organisatie ook een cursus met onderwerpen naar keuze? Neem contact op met Chantal voor de mogelijkheden ([email protected], tel: 020-3413335)