Baby veiligheid op de Negen-maandenbeurs

6 tips wat te doen als je met de auto te water raakt
april 13, 2016

imageArticleGettingHouseReadyBabysArrival-2x

Jamak stair

 

 

 

 

 

 

 

 


EHBO Bureau was op de 
Negenmaandenbeurs en heeft voor jou de producten op een rijtje gezet die eruit sprongen op het gebied van baby- en kindveiligheid.

Stair trainer
Wat ik een erg innovatief product vond was de extra trapleuning ‘Stair trainer’ van Jamak. Gemakkelijk te bevestigen aan je eigen trap (zonder te boren, maar wel heel stevig). Zo kan je je kleintje al vroeg zelfstandig leren lopen, en hier hopelijk veel ongelukken mee besparen, want vallen van de trap is de nummer één reden dat kinderen tussen 1 en 4 jaar worden opgenomen op de Spoedeisende Hulp, maarliefst 3600 kinderen per jaar. De ontwerpers van dit product zijn zelf jonge ouders en hebben de Stair trainer dus ook zelf gebruikt, getest en door ontwikkelt.


Bioplastic-225x225Baby Innovation Award

Dit jaar was er voor het eerst een categorie ‘Green’ bij de uitreiking van de Baby Innovation Awards. Dit past duidelijk in het groeiende aanbod van babyproducten die duurzaam, biologisch en zonder schadelijke stoffen gemaakt worden. Wat natuurlijk een geweldige ontwikkeling is! ‘The Bioproducts Company’ won deze award met de set speelgoed van bioplastic. Dit speelgoed is gemaakt van 100% bioplastic, en afkomstig uit plantaardige hulpbronnen. Ze bevatten geen aardolie, BPA, PV of andere schadelijke stoffen. Je weet dus zeker dat het onvermoeibaar sabbelen, voelen en ontdekken met dit speelgoed veilig is en leuk om cadeau te doen.

 Groei ontwikkelingGroeiapp
De Groei App van de GGD. Ik heb hem ooit gedownload voor de geboorte      van mijn  dochter, maar eigenlijk wist ik niet hoeveel functies de Groei App  inmiddels heeft.  Anneke Kesler, hoofdredacteur van de Groeigids legde uit  dat je naast het vastleggen  van mijlpalen (eerste tandje), groei gegevens, het  uploaden van filmpjes en foto’s, ook push berichten ontvangt wat gefilterd  word voor regio en de leeftijd van jouw kind. Zo zijn er bijvoorbeeld  waarschuwingen uitgegaan in de regio Amsterdam dat er zoveel kinderen met hun voet tussen de spaken kwamen. Top! Echte aanrader om op de hoogte te blijven.

Troostcadeau7af39a44-539a-4816-8d3f-34f0ef953241
De pleisters op de afbeelding zijn knuffelig zacht van de buitenkant. Met zo’n pleister is je kind natuurlijk in mum van tijd getroost. Kijk
uit dat je kind niet om meer pleisters vraagt 🙂

Ben je ook op de Negenmaandenbeurs geweest en heb je andere producten gespot die de veiligheid van baby’s en kinderen vergroot? Laat het ons weten in een reactie.